Senatul Illinois amendeaza Turcia pentru tratamentul anti-ortodox

Senatul statului Illinois (SUA) a adoptat o rezolutie de ultima ora, prin care critică Turcia, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Astfel, Illinois a adoptat rezoluția fără caracter obligatoriu, criticând tratamentul guvernului turc fata de liderii religiosi ortodocsi din Rasarit. Măsura, aprobată chiar înainte ca parlamentarii sa isi încheie sesiunea de primăvară, a mai inclus insa un amendament care recunoaște eforturile recente ale Turciei de a aborda nemulțumirile creștin-ortodoxe.

Liderii ortodocși au declarat imediat ca rezoluția este o declarație importantă privind libertatea religioasă în întreaga lume.

Din cate stiti (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), oficialii Bisericii au criticat Turcia, pentru confiscarea terenurilor Bisericii, închiderea unei școli religioase importante și impunerea unor cerințe de cetățenie pentru Patriarhul Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.