Turcia: Premierul Erdogan ii face pe protestatari ‘golani’

Protestele care au cuprins Turcia, incepand de vineri, sunt nesemnificative și provocate în parte de huligani, conform premierului turc Recep Tayyip Erdogan.

“Noi nu trebuie sa lasam câtiva jefuitori-liberi si golani sa ii deranjeze pe oamenii noștri”, a declarat Erdogan într-un interviu acordat ieri seara pentru agenția Haberturk.

“Acest lucru nu are legatura cu parcul… Dacă există 20.000 de oameni în Piața Taksim, atunci putem aduce jumatate de milion in zona Kazlicesme. Avem aceasta oportunitate și o astfel de putere”, a declarat premierul turc.

Duminică, poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă asupra protestatarilor din capitala Ankara, care au încercat să ia cu asalt birourile Primului Ministru.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.