Turcia – revolte: Bilantul manifestatiilor, conform Ministrului de Interne. 1700 de arestati

Ministrul turc de Interne, Muammer Guler, a declarat ieri, conform radioului Vocea Rusiei, care citeaza AFP, că mai mult de 1.700 de persoane au fost arestate în protestele anti-guvernamentale, care s-au extins in 67 de orașe la nivel național, deși cele mai multe persoane au fost eliberate.

“Marea majoritate a deținuților a fost eliberata, după ce acestia au fost interogati și identificati”, a spus el în remarcile pentru agenția de știri Anatolia.

Acesta a adăugat că țara a numarat 235 de demonstrații, incapand de marți.

De asemenea, ministrul a mai avertizat împotriva “dezinformarii răspândite pe media sociala”, negand informatiile legate de uciderea mai multor persoane.

El a mai spus ca 58 de civili și 115 ofițeri de securitate au fost răniți, în timp ce grupurile pentru drepturile omului sustin ca sute de oameni au fost răniți.

Autoritatile spun ca aproape 100 de vehicule de poliție, 94 de magazine și zeci de autoturisme au fost avariate, incepand de vineri.

Valoarea totală a daunelor materiale este estimata la mai mult de 20 de milioane de lire (peste opt milioane de euro), potrivit lui Guler.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.