Experimente secrete cu agenti patogeni, ale USA in Georgia. Rusia avertizeaza Pentagonul

Serviciul Sanitar al Rusiei a acuzat Pentagonul ca a pus in functiune un laborator militar pe teritoriul Georgiei, care a efectuat experimente cu agenți patogeni periculoși.

“Existența unui laborator militar american, care a studiat germeni periculosi într-o țară alăturata Rusiei naste îngrijorari și constituie o piatră de poticnire în cooperarea ruso-georgiana in stoparea oricaror amenințări sanitare sau epidemii”, afirma serviciul sanitar, cunoscut si sub numele de Rospotrebnadzor, intr-un comunicat de ultima ora, amintit de radioul Vocea Rusiei, citand Interfax.

Pretinsele experimente au fost efectuate la Centrul de Sănătate Publică Richard Lugar, în capitala georgiană Tbilisi. Acesta a declarat ca guvernul georgian a decis, în cele din urmă, să închidă lucrarile care au fost finantate de către Departamentul de Apărare al SUA.

Directorul rus al Rospotrebnadzor și șeful Serviciului Sanitar, Ghenadi Oniscenko, au afirmat că recenta epidemie de pestă porcină africană a fost un act planificat de sabotaj economic. Virusul, a spus el, a atacat vecinatatile Georgiei, provocând o epidemie severa in sudul Rusiei.

“Rospotrebnadzor așteaptă ca, de îndată ce guvernul georgian isi îndeplinește planul său, serviciile sanitare georgiene si ruse sa poata să-și unească forțele pentru a reduce amenințările epidemiologice”, se arata in comunicat.

Acestia declara ca spera ca Georgia sa preia laboratorul armatei americane si sa-l folosească pentru binele si sănătatea publică și nu în interesul departamentului militar al țării terțe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.