Exista un tsunami al destramarii familiei in tara! Prima cauza: concubinajul

Un raport publicat in aceasta saptamana de catre Centrul britanic pentru Justitie Sociala (CSJ), a avertizat că familiile monoparentale in Marea Britanie vor ajunge în curând la un total de două milioane.

Există un “tsunami al destrămarii familiei in țară”, a avertizat directorul crestin al CSJ, într-o prefata la raportul intitulat: “Familiile fracturate: De ce conteaza stabilitatea”, informeaza publicatia Bebeluca.ro [https://www.bebeluca.ro] (creatie tehnica a serviciului NetCreator [https://www.netcreator.ro] ).

Raportul estimează că familiile monoparentale sunt în creștere, cu o rată de mai mult de 20.000 de familii pe an, și vor ajunge la un total de peste 2.000.000, la următoarele alegeri naționale.

Raportul a constatat ca principalul factor din spatele creșterii numarului familiilor monoparentale este concubinajul. Din 1996, numărul persoanelor care trăiesc împreună, in concubinaj, s-a dublat la aproape 6 milioane.

Părinții care traiesc in concubinaj au de trei ori mai multe sanse sa se desparta pana cand copilul ajunge la vârsta de cinci ani, comparativ cu cuplurile căsătorite – arata raportul.

Un sfert din aceste familii cu copii în întreținere sunt acum conduse de un părinte singur, în Marea Britanie, oferind țării una dintre cele mai mari rate de destrămare a familiei, din lumea dezvoltată – mai observa raportul.

CSJ a criticat, in plus, guvernul ca ramane „orb” la nevoia de stabilitate a familiei, amintind de angajamentul asumat de către Primul-Ministru britanic David Cameron în timpul campaniei sale electorale, conform caruia va conduce “guvernul cel mai prietenos fata de familie, din istorie”.

Conform agentiei catolice Zenit, in Statele Unite, până în 2010, doar 63% dintre copii trăiau într-o familie cu doi părinți, comparativ cu 82%, în 1970. Aceste date au fost publicate într-un articol publicat in ziua de 20 martie 2013, de către New York Times, care a examinat situația economică mai slabă a persoanelor de sex masculin mai puțin educate.

Cu o astfel de cantitate enormă de dovezi, care arată modul în care declinul vieții de familie marcheaza societatea, întrebarea la care trebuie să se răspundă este motivul pentru care guvernele fac atât de puțin pentru a promova căsătoria și familia, in continuare – mai informeaza publicatia Bebeluca.ro [https://www.bebeluca.ro] (creatie tehnica a serviciului NetCreator [https://www.netcreator.ro] ).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.