Enciclica semnata de ambii Papi: Benedict si Francisc

Papa Francisc a anuntat in aceste zile mult-asteptata sa prima enciclica de cand a devenit pontif în urmă cu exact două luni, dar a spus că va împărți meritul pentru ea cu Papa care l-a precedat, Benedict al XVI-lea.

Enciclica ar cuprinde noi modalități de răspândire a credinței catolice, un proces numit evanghelizare sau predarea mesajului Evangheliei. “Acum, iese o enciclică scrisă de patru mâini”, a declarat Francisc unui episcop.

Papa Benedict, care a demisionat la sfârșitul lunii februarie, este acum Papa Emerit. Initial, se astepta ca Benedict sa finalizeze enciclica în prima jumătate a anului 2013, dar demisia șocanta a făcut acest lucru imposibil.

“Enciclica despre credință nu va fi publicata înainte de sfârșitul lunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.