666 – Pecetea lui antihrist: Georgia elimina 666 din cardurile de identitate

Dupa ce a devenit Ministru al Justitiei, in Georgia, Tea Tsulukiani a “făcut o descoperire uimitoare”: multe dintre ID-urile personale emise de guvern conțineau numărul 666, care este, dupa cum deja multa lume crede, semnul fiarei, un semn al vremurilor de pe urmă, conform Apocalipsei din Biblie.

Prin urmare, in ultimele zile, Tsulukiani avea sa declare: “nu vreau să-i sperii pe credincioși, dar zeci de mii de ID-uri vechi conțin numărul șase de trei ori la rând” – conform presei locale. „Dar, nu va temeti”, a continuat aceasta, asigurand ca toate cardurile noi, care vor fi emise, nu vor mai contine acest numar.

Multi georgieni au refuzat să accepte noile cărți de identitate, inteligente, o serie de grupari ortodoxe sustinand ca aceste carduri ar purta pecetea lui antihrist. Biserica Ortodoxă Georgiană a negat, insa, acest lucru.

„Guvernul președintelui Mihail Saakașvili nu a avut răbdare să se distreze astfel”, afirma unii critici, “dar noul cabinet al Georgiei este dornic sa demonstreze că asculta vocile alegatorilor sai, mai ales într-un an electoral prezidențial”.

Un sondaj de opinie, realizat in anul 2012, a aratat ca 67% dintre respondenti cred că Dumnezeu este direct implicat în treburile lor personale.

In acest context, Tsulukiani pare sa tina cont de teama cetățenilor in fata cardurilor “cu pecetea lui antihrist”, indreptandu-se catre Biserica, pentru a obține binecuvântarea noilor carduri, in schimbul promisiunii evitarii renumitului numar 666.

Unii dintre critici se tem, insa, ca astfel de manevre ar putea consolida facțiunile ultra-conservatoare din Biserica Ortodoxă Georgiană și din parohiile sale. În Tbilisi, astfel de clerici au condus atacuri la adresa sarbatorii de Halloween și, de curand, au organizat un atac asupra unui miting anti-homofobie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.