O biserica armeneasca din Istanbul, atacata de un om inarmat

Un atacator necunoscut a deschis focul în fata unei mici biserici armene din Istanbul, saptamana trecută, în timp ce o predică ortodoxă se tinea in interiorul bisericii, potrivit presei turce.

Biserica, unde a avut loc incidentul, se afla în Gedik Pasa, nu departe de Patriarhia oficiala Armeana.

Atacatorul a tras șapte focuri în aer, stand in picioare in fata portii aflate in fata porții bisericii. Credinciosii s-au panicat și au parasit biserica. Credinciosii au acuzat faptul ca atacatorul si-a putut permite aceasta, din cauza ca biserica nu dispune decat de cateva camere de monitorizare de securitate în jurul ei, spre deosebire de strada pe care se află Patriarhia.

Poliția a sosit la fața locului și a început investigațiile, pentru a-l identifica pe raufacator. Acestia vor cerceta materialele video inregistrate de camerele video aflate in apropiere.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.