Mariajul Gay in Marea Britanie: prelatii cer Parlamentului sa se gandeasca inca o data

Va prezentam, in cele ce urmeaza, o declarație a Arhiepiscopului catolic Vincent Nichols de Westminster și a Arhiepiscopului Peter Smith de Southwark, privind proiectul de lege destinat „casatoriei” intre persoane de acelasi sex, care urmeaza să fie dezbătut săptămâna viitoare în Parlament.

„Cerem Camerei Comunelor să se gândească inca o data cu privire la consecintele pe termen lung ale căsătoriei (cuplurilor de același sex), atunci cand vor sa se decida cum sa voteze pe tema proiectului de lege, saptamana viitoare (20-21 mai).

Mulți oameni din interiorul și din afara comunităților de credinciosi cred puternic că statul nu ar trebui să încerce să schimbe sensul fundamental al căsătoriei. Această propunere de modificare a legii este mult mai profundă decât pare. Căsătoria va deveni o instituție în care deschiderea catre copii și responsabilitatea ca tatii și mamele să rămână împreună pentru a avea grijă de copiii născuți în familia lor, nu vor mai fi esențiale, in conceptia societății. Nu este inca târziu, pentru ca Parlamentul să se mai gândească inca o data și ii indemnam pe parlamentari sa faca acest lucru.

Mai mult, proiectul de lege redactat în prezent prezintă riscuri grave pentru libertatea de exprimare și libertatea de religie. Dacă proiectul de lege trece prin Parlament, le cerem membrilor acestuia sa se asigure că el va fi modificat, astfel încât aceste libertăți fundamentale pe care le prețuim toți sa fie în mod clar și demonstrabil protejate.”

…Pana la consumarea evenimentului, articolul de fata poate fi gasit pe pagina HOME Lacasuri Ortodoxe, in rubrica centrala Semnal Evenimente.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.