Transparenta in finantele Vaticanului. Rapoartele financiare ale Bancii Vaticanului vor fi publice

Un nou anunt integrat in operațiunea “transparență”, a finanțelor Vaticanului, precizeaza ca rapoartele Institutului pentru Lucrari Religioase (IOR) – Banca Vaticanului – vor fi publice.

Până la sfârșitul anului, IOR, instituția financiară a Sfântului Scaun, intenționează să deschidă un site oficial care va publica inclusiv “Raportul anual” de afaceri.

Ernst von Freyberg, presedinte al IOR incepand din data de 15 februarie 2013 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), a anunțat această noutate, la prima sa întâlnire cu personalul Institutului, destinata analizei celor trei luni de activitate de la numirea sa.

De asemenea, el a anunțat că Institutul a început un proces de consultare cu o noua companie de certificare internațională, pentru a asigura compatibilitatea deplină cu standardele internaționale impotriva spalarii de bani.

Președintele și-a exprimat aprecierea pentru implicarea fiecărui angajat, pentru profesionalismul acestora și pentru rezultatele pozitive obținute.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.