Fosta Biserica ortodoxa din Makra Ghefyra, readusa la viata in Turcia. Patriarhul Bartolomeu in Uzun Kepryu

Zilele trecute, Patriarhul Constantinopolului, Bartolomeu, a oficiat o slujba de “deschidere a ușilor”, pentru Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Kepryu Uzun, fosta localitate Makra Ghefyra, din provincia Edirne (Adrianoupolis).

La 90 de ani dupa ce populatia greacă a parasit Makra Ghefyra, ca urmare a schimbului de populație dintre Grecia și Turcia, biserica abandonata a fost restaurată, la inițiativa autorităților locale.

Patriarhul Bartolomeu i-a pomenit, totodata, pe fondatorii bisericii și pe toti creștinii care au trăit in Makra Ghefyra.

La eveniment, au participat si Mitropolitul Damaschin de Didymoteichon, Orestias și Souflion, și mii de pelerini din Tracia de Vest (Grecia), unde traiesc descendentii refugiaților greci originari din aceasta localitate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.