Doi preoti multi-talentati: Insula Sikinos din Ciclade se mandreste cu ei

Sikinos, o mica insula din Ciclade, are toate motive să se mandreasca de cei doi preoți ai sai.

Parintele Spiridon Vourlakos, a slujit de la varsta de 16 ani in Servicul Naval Elen și a lucrat ca bucătar pe nava, pentru a-si ajuta familia sa reziste din punct de vedere financiar. Când a ajuns la varsta de 20 de ani, el a devenit scafandru și apoi s-a alăturat echipei de comando a Scolii Jandarmeriei Elene din Rethymno, Creta, unde a câștigat numeroase premii. Parintele Spiridon a abandonat toate acestea, a devenit preot si s-a mutat, ulterior, pe Sikinos.

“Voința este pârghia care mișcă toate eforturile si care realizeaza fiecare vis. Vreau să transmit acest mesaj fiilor mei, că atunci când ne dorim ceva foarte mult putem realiza”, a spus acesta, la varsta de 60 de ani.

Celalalt parinte, Thodoris Arsenikos, este un violonist excelent, care, de asemenea, cântă foarte bine și participă la toate festivalurile de pe Sikinos. El a învățat să cânte la vioară, singur, si pe parcursul multor nopti de iarna acesta i-a intretinut pe cei cativa locuitori ai insulei.

“La festivaluri și sărbători, toți locuitorii se aduna sa le cant cu vioara mea cântece tradiționale. În plus, iernile sunt grele pe insulă și oricum trebuie să găsim modalități de a ne petrece timpul și de a ne distra. Deci, ne adunam în case sau in magazine, unde mâncam și bem împreună”, afirma, la varsta de 53 de ani, Parintele Thodoris, care este, totodata, si un apicultor experimentat, conform ANAmpa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.