publicat în: Arhivă

Simfonia Euharistica in Gradina Ghetsimani: DVD – Concert Ecumenic lansat in prezenta Patriarhului Ierusalimului, in Jaffa

Un DVD continand un Concert Euharistic a fost lansat in aceste zile la librăria publică a Patriarhiei Grec-Ortodoxe din Jaffa Gate. Patriarhul grec-ortodox al Ierusalimului, Teofil al III-lea, împreună cu Vicarul Custodial catolic Fra Artemio, au fost prezenți la lansarea DVD-ului.

Simfonia Euharistică este un DVD continand un concert care a avut loc în Grădina Ghetsimani, in 22 septembrie 2012. Muzica a fost compusă de Fra Armando Pierucci.

Pornind de la Liturghia grec-ortodoxa si de la cea la latină, prin Liturghiile Ortodoxiei Ruse, Melchite și Apostolice Armene, cantarile reprezinta nu mai puțin de douăsprezece tradiții liturgice creștine prezente în Țara Sfântă, care au inspirat muzica lui Fra Armando.

“Acesta nu reprezinta numai o experiență corală ci, totodata, o experiență de conviețuire intre reprezentanții diferitelor Biserici”, a explicat Monseniorul Jules, exarh al Bisericii Greco-Catolice. Descriind călătoria corului în Italia și in Elveția, pentru a tine un concert la Organizația Națiunilor Unite, acesta a adăugat: “Poate va veni o zi cand liderii Bisericii sa trebuiasca să trăiască una, două, trei zile sau o săptămână împreună. Aceasta ar face unitatea mai ușoara”.

Fra Armando, rezumand in caracterizarea sa spiritul corului, a mai declarat: “Avem mai multe voci, dar formam un cor. Avem mai multe Biserici, dar formăm un singur Trup al lui Hristos”.