Patriarhul Ecumenic, Bartolomeu I, invitat in Ucraina: 1025 de ani de la Botezului Rusiei

Ucraina l-a invitat, pentru a sărbători aniversarea a 1025 de ani de la Botezul Rus, pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I.

Cu binecuvântarea Mitropolitului Kievului și al Intregii Ucraine, o delegatie a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a vizitat Constantinopolul, unde s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I.

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Ucrainene, insotiti de reprezentanti ai guvernului ucrainean i-au prezenat Patriarhului Ecumenic programul evenimentelor comemorative de marcare a celor 1025 de ani de la Botezul Rusiei Kievene, care este sărbătorit în Ucraina la nivel de stat.

Patriarhul Bartolomeu a primit invitația de a participa la festivități, din partea Președintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici.

Cu acelasi prilej, va vizita Ucraina si Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.