Patriarhul Georgiei si Patriarhul Ecumenic nu sunt bine-primiti in Abhazia

Seful auto-proclamatei Biserici Ortodoxe a Abhaziei, Visarion Aplia, a declarat că vizita Catolicosului-Patriarh Ilia al II-lea al Georgiei și a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I în Abhazia este ceva imposibil.

“Vizita lui Ilia al II-lea in Abhazia iese din discuție. El își permite să facă declarații politice și sa spuna că Abhazia este parte inseparabilă a Georgiei și ca Abhazia nu va fi niciodată despărțita de Georgia”, a declarat Visarion, conform Interfax.

“Noi nu l-am invitat in Abhazia”, a spus Pr. Visarion.

El nu a fost de acord nici cu declarația Patriarhului georgian, cu privire la starea dificila a bisericilor ortodoxe din Abhazia.

“Renovam biserici pretutindeni, ridicam noi parohii, care au fost neglijate în perioada de dupa război, si ele sunt deschise. Numărul creștinilor crește anual”, a explicat acesta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.