Mitropoliti rapiti in Siria: soferul ucis era arhidiacon

Potrivit ultimelor informatii furnizate de surse aflate in Siria, soferul ucis de catre rapitorii celor doi mitropoliti, care „au fost fortati sa iasa din masina” lor, de către „persoane înarmate mascate”, era arhidiacon.

Șoferul a fost ucis pe loc, iar episcopii au fost dusi într-o locație necunoscută.

Știrile siriene de stat au dat vina, bineinteles, pe “teroriști”, spunand ca Mitropolitii Ibrahim și Yazigi efectuasera in zona “lucrări umanitare”.

Până în prezent, nimeni nu a revendicat atacul. Teoretic, zona care separă granița turca de Alep este controlată de combatanții rebeli, dar în realitate este o “țară a nimănui”, plină de bande criminale, de fundamentaliști și jihadiști străini, care au puține în comun cu cauzele politice ale insurgenților locali.

Vestea rapirii vine dupa ce mai multe rapoarte, inca neconfirmate, relatau despre masacrarea a peste 500 de persoane, inclusiv femei și copii, de catre miliția loiala regimului Assad, intr-o zona aflata la sud-vest de Damasc.

La începutul lunii februarie, doi preoți au fost răpiți de oameni înarmați, la sud de Alep (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Din pacate, nimic nu s-a mai auzit despre Pr. Michel Kayal, un catolic armean, și Pr. grec-ortodox Maher Mahfuz, care au fost luati de către miliția armata din Van, urmand sa fie transportati in Damasc.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.