Arhiepiscopi rapiti in Siria: Guvernul Grec solicita eliberarea imediata

Preocupat de rapirea celor doi arhiepiscopi de Alep, unul dintre acestia fiind grec ortodox și altul siriac-ortodox, respectiv Paul Yazigi și Gregorios Yohanna Ibrahim, Guvernul Grec a cerut eliberarea imediata a celor doi.

La Atena, Ministerul de Externe a înființat o echipă de gestionare a crizei, care să lucreze pentru eliberarea clericilor.

Ministrul de Externe, Dimitris Avramopoulos, aflat la Bruxelles, pentru o reuniune NATO, a exprimat sprijinul Guvernului Grec, intr-un mesaj adresat Patriarhului Antiohiei, Ioan al X-lea, care conduce Biserica Grec-Ortodoxă din Siria.

El a solicitat, de asemenea, ajutorul Serviciului European de Acțiune Externă, care coordonează politica externă a UE, pentru a asigura eliberarea celor doi episcopi.

Avramopoulos l-a mai contactat, de asemenea, pe noul lider interimar al Coalitiei Nationale Siriene, disidentul George Sabra, pe tema rapirii.

Născut în Lattakya, în Siria, Arhiepiscopul Paul deține o diplomă de doctorat la Universitatea Aristotel din Salonic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.