Rapiti in Siria – Alep: Papa Francisc se roaga pentru episcopii sirieni rapiti

Directorul Oficiului de Presa al Vaticanului a lansat o declarație, vizavi de răpirea celor doi Episcopi Ortodocși din Siria.

Răpirea celor doi Mitropoliți de Aleppo, Mar Gregorios Ibrahim, al Bisericii Ortodoxe Siriace, și Pavel Yazigi, al Bisericii Grec-Ortodoxe a Antiohiei, si uciderea soferului acestora, în timp ce ei efectuau o misiune umanitară, este o confirmare dramatică a situației tragice în care populația siriană și comunitățile creștine din Siria trăiesc.

Papa a fost informat cu privire la actul recent, deosebit de grav, care se adauga violențelor în creștere, din ultimele zile, si urgenței umanitare de proporții enorme.

Papa Francisc urmareste evenimentele, cu o participare profunda, și se roagă pentru sănătatea și eliberarea celor doi episcopi răpiți.

El se mai roaga, de asemenea, astfel încât, cu sprijinul și rugăciunile tuturor, poporul sirian sa poata gasi în cele din urmă răspunsuri concrete la drama umanitară, iar speranțele de pace și de reconciliere sa se iveasca la orizont.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.