Mitropoliti rapiti in Siria: Apelul Comunitatii Sant ‘Egidio

Comunitatea Sant’Egidio si-a exprimat „profunda tristete” fata de răpirea celor doi episcopi ortodocși și uciderea soferului acestora, un arhidiacon, în timp ce transportau ajutoare umanitare în apropierea Aleppo.

„Aceasta este o confirmare dureroasă a escaladarii violenței, care face sa se prabuseasca poporul sirian”, se arata intr-o declarație semnata de Comunitate, care a lansat un apel internațional prin care cere ajutor in eliberarea mitropolitilor.

Sant’Egidio „se roaga pentru eliberarea celor doi episcopi – prieteni de mult timp și tovarăși pe calea păcii și dialogului între diferite culturi și confesiuni religioase, în Spiritul Assisi”.

Declarația mai descrie modul in care Episcopul Yohanna Ibrahim, liderul Bisericii Ortodoxe Siriace din Aleppo, și Episcopul Boulos Yaziji, liderul Bisericii Grec-Ortodoxe a orașului, au „lucrat împreună, încă de la începutul conflictului, pentru a ajuta populația siriană, și au lansat mai multe apeluri internaționale, pentru a fi gasita o soluție politică la criza, evitand escaladarea actiunilor militare”.

Comunitatea Sant `Egidio le-a cerut răpitorilor să nu lase populația siriana, fără păstorii ei, care sunt prieteni ai tuturor credințelor în Siria’‘, și a făcut apel la comunitatea internațională pentru a răspunde rapid in asigurarea eliberarii acestora.

O rugaciune speciala, pentru cei doi episcopi, a Comunitatii Sant’Egidio, va avea loc la Bazilica Santa Maria in Trastevere din Roma, in această seară, prezidată de Mons. Matei Zuppi, episcop auxiliar al centrului orașului Roma.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.