Rapiti in Siria: Patriarhul Kirill apeleaza la Putin si se roaga pentru eliberare rapida

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii speră ca liderii creștini răpiți în apropiere de orașul sirian Alep sa fie eliberati nevătămati. Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, i-a cerut Președintelui Vladimir Putin sa faca tot ce ii sta in putinta in eliberarea celor doi clerici, care au fost răpiți în Siria.

“Eu voi intreprinde toate eforturile posibile pentru a facilita eliberarea cât mai curând posibila a arhiepiscopilor răpiti, aflati in captivitate. Mă rog ca Domnul să ii mentina nevătămati și sa revina cât mai curând posibil, pentru comunitatea aflata in suferinta”, a spus Patriarhul Kirill într-o telegramă adresata Patriarhului Ioan al X-lea al Antiohiei și al Intregului Răsărit.

Patriarhul Kirill a mai declarat ca el considera incidentul ca fiind o infracțiune gravă, deoarece a fost îndreptat împotriva clericilor “ale căror guri sunt obișnuite sa rosteasca doar cuvinte de rugăciune și sa ceara pace și fraternitate”.

“Este tragic că astfel de lucruri se întâmplă pe pământ sirian, unde figurile religioase au fost în mod tradițional tratate cu mare respect”, a spus Patriarhul Kirill, într-un document citat de către serviciul de comunicare al Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei.

Într-o scrisoare adresata Patriarhului Ignatie Zakka I Iwas, al Bisericii Ortodoxe Siriace, Patriarhul Kirill a spus, “am văzut din nou o acțiune inumana și cinica, comisa de cei pe care mass-media încearcă să-i înfățișeze ca luptători pentru libertate și democrație”.

“Acest act oribil arată in mod elocvent adevăratele scopuri ale celor care au dezlănțuit impasul sângeros în Siria. Biserica noastră se roagă pentru sănătatea și eliberarea cât mai curând posibila a ierarhilor răpiți”, a mai spus Patriarhul Kirill.

Mass-media raportase anterior că luptătorii opoziției siriene ii răpisera pe cei doi mitropoliti, soferul acestora, diacon, fiind ucis.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.