Recomandare: SCRISOARE DESCHISĂ PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI – blogul Ieromonahului Savatie Bastovoi

Blogul Iermonahului Savatie Bastovoi:

Această scrisoare a fost elaborată în colaborare cu cîteva persoane din presa mare romanească, avînd asigurată susţinerea mai multor organizaţii creştin-ortodoxe din România. Se publică aici deoarece mailu-rile pe care le trimitem nu ajung la destinaţie şi, în aceste condiţii, e dificil să comunicăm, nici unul dintre noi neavînd însuşiri paranormale 😊 Citiţi şi veniţi cu sugestii pertinente (insist) pentru a pregăti ultima şi definitiva formă a scrisorii înainte de a fi semnată şi trimisă destinatarului. Comentariile voastre vor fi private. De asemenea, cei care sînt solidari, adică doresc să-şi pună numele pe această scrisoare, să-şi lase numele şi adresa pentru a putea fi puşi în legătură cu organizatorii. Dorindu-vă tot binele, aştept sugestiile şi susţinerea voastră. Hristos a înviat!

SCRISOARE DESCHISĂ PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI,
DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU,

adresată de către un grup de creştini-ortodocşi, reprezentînd un şir de organizaţii, prin care se semnalează acte grave de instigare la ură religioasă şi naţională, precum şi încălcarea libertăţii religioase şi de gîndire a creştinilor-ortodocşi

1. Evenimentele recente, cînd la Iaşi a fost închisă expoziţia „Destine de martiri” dedicată unor foşti deţinuţi politici creştini, unde au fost expuse materiale din fondurile CNSAS, lucru admis de Constituţia României, ne descoperă existenţa cenzurii de tip totalitar în statul român de azi. Printre cele 6 personalităţi a căror memorie a fost cinstită, cu scop educativ, prin expoziţia „Destine de martiri” se numără şi 4 preoţi ortodocşi, motiv pentru care creştinii au perceput închiderea ordonată a expoziţiei ca pe o încălcare a libertăţii religioase şi de opinie…. (continuarea acestei scrisori poate fi gasita aici:

. )