Doua Premii Ratzinger in Teologie ajung in SUA si Franta

Conform informatiilor primite din Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a conferit Premiul Ratzinger pentru Teologie-2012 unui expert american in domeniul Părinților Bisericii Timpurii și unui savant francez in filozofie religioasă.

Parintele iezuit Brian E. Daley, din Statele Unite si Remi Brague, din Franta, au primit Premiul Papei in cadrul unei ceremonii organizate in Palatul Apostolic din Vatican.

Papa Benedict a remarcat faptul că cei doi bărbați au studiat în domenii “decisive pentru Biserica din timpurile noastre”: ecumenismul și relațiile cu alte religii.

Premiul Ratzinger este sponsorizat de către Fundatia Joseph Ratzinger-Benedict al XVI-lea din Vatican, infiintata in anul 2010, pentru a promova scrierile fostului Joseph Ratzinger, acum Papa Benedict, finanțata din vânzarea operelor sale, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.