Biserica Catolica incepe sa adopte calendarul ortodox iulian. Pastele din 2013: Patriarhia latina a Ierusalimului

Patriarhia latina a Ierusalimului s-a decis sa sarbatoreasca Paștele din 2013 împreună cu ortodocsii, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

“În doi ani, toti catolicii de rit oriental si latin din diocesele Tarii Sfinte vor adopta calendarul iulian (ortodox)”, după redactarea unui decret definitiv aprobat de Vatican.

Între timp, diocezele Bisericilor Catolice din Țara Sfântă au opțiunea de a începe deja experimentul, o data cu anul 2013. Este si cazul Patriarhiei latine a Ierusalimului.

In ce priveste Sarbatoarea de Pasti din 2015 și cele care ii vor urma acesteia, un decret – semnat de Adunarea Ordinara Catolica din Țara Sfântă – va fi prezentat Vaticanului, pentru aprobare.

Trebuie precizat că toate Bisericile catolice din Țara Sfântă vor adopta definitiv calendarul iulian pentru celebrarea Paștelui, “avand drept consecinta ajustarea ulterioară a calendarului liturgic, pentru începutul Postului Mare și Sărbătoarea Rusaliilor. Această decizie va fi acceptata, respectata și executata de către toți catolicii de rit rasaritean si latin din țară și de străinii care locuiesc în diocezele noastre”, se spune in directivă.

În 2014, calendarul va fi oricum unul comun, asa incat catolicii și ortodocșii sărbătoresc in aceeasi zi Pastele, 20 aprilie, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.