“Price Tag” amprenteaza Israelul, transformandu-l intr-un stat rasist

“Moarte creştinilor şi “Moarte arabilor” au fost mîzgălite în ebraică, săptămâna trecută, pe o veche manastire si pe proprietati ale creştinilor palestinieni din Ierusalim. In data de 20 februarie 2012, o biserică Baptistă a fost pângărita prin graffiti jignitoare la adresa Maicii Domnului. Inainte de aceasta, in aceeaşi lună, o mănăstire grec-ortodoxa din secolul 11 a fost si ea profanata. Toate acestea purtau semnatura “Price Tag”.

“Price Tag” este o organizaţie evreiască combativa, înfiinţata în anul 2008. Membrii săi provin in cea mai mare parte din asezarile ilegale “Doar evreii” din Palestina ocupată. Organizatia vizează sit-urile musulmane şi creştine din Cisiordania, dar şi pe palestinienii nativi din interiorul Israelului.

Organizaţiile israeliene pentru drepturile omului au pus in seama “Price Tag” violenţe precum incendierea moscheilor, profanarea bisericilor, vandalizarea grava a lacasurilor musulmane şi creştine, atacurile fizice, smulgerea de măslini, distrugerea şi furtul culturilor din fermele palestiniene.

Potrivit Btselem, o organizaţie israeliana dedicata drepturilor omului, atacurile “Price Tag” împotriva sit-uri musulmane şi creştine au crescut exponenţial în ultimele trei luni. Btselem detine marturii despre şapte astfel de atacuri doar în cursul lunii decembrie 2011.

Într-unul dintre incidentele documentate, Price Tag a atacat femei palestiniene care călătoreau in apropiere de zona “Doar evreii”, a Giladului.

Problema este ca, din mii de atacuri rasiste împotriva palestinienilor, comise între 2005 şi 2010, Israelul a investigat doar 97 de cazuri, din care niciunul nu a fost adus în instanţă.

Situatia se aseamana, conform analistilor, cu cea a grupurilor naziste din Europa sau a Klu Klux Klan-ului din Statele Unite ale Americii. Membrii “Price Tag” sunt îndoctrinaţi cu o ură profundă faţă de cei care sunt perceputi ca fiind o ameninţare la adresa auto-declaratei lor “rase superioare”, culorii sau religiei lor.

Astfel, in “Price Tag” sunt atrasi in cea mai mare parte rabini şi studenţi sau absolvenţi evrei. Ei pledează pentru construirea de noi asezari de tipul “Doar evreii”, şi pentru uciderea sau expulzarea palestinienilor nativi.

Liderii spirituali ai “Price Tag”, Rabinii Yitzhak Shapiro şi Yosef Elitzur, sunt coautori au unei carti controversate, “Tora Regilor”.

În cartea lor, rabinii afirma ca, în temeiul legilor evreieşti, “este permis să ucizi Drepţii între Popoare, chiar dacă acestia nu sunt responsabili de situaţii ameninţătoare… Dacă omori un păgân… nu este nimic rau in aceasta crima”.

Autoritatea acestor rabini “a devenit credibila pentru mai mulţi rabini importanti israelieni, printre care si rabinii Yithak Ginzburg şi Yosef Yaakov, recomandand “Tora Regilor” elevilor şi adepţilor lor.

Din pacate, aceasta “teologie evreiasca” reprezintă un crez în plin avant, ignorat de mass-media occidentala, a unei mişcări ultra religioase rasiste, care pledează legi separate pentru evrei şi pentru alte neamuri. Unii rabini considera deja că legile care interzic uciderea civililor au valoare doar pentru crestini, şi nu sunt deloc obligatorii pentru evrei.

Acest lucru a fost exemplificat si în 2006, când Consiliul Rabinilor aşezărilor evreieşti din Cisiordania a emis un apel catre soldaţii israelieni, “de ignorare a moralei creştine şi de exterminare a inamicului din nord (Liban) şi din sud (Fâşia Gaza)”.

Membrii “Price Tag” sunt in prezent in numar de aproximativ 3000. Proporţional, un numar mai mare decât avea Hitler-Jugend (tineretul), care număra cu ceva mai puţin de 5000 de membri în 1925. Fiind ignorata de puterile mondiale, Hitler-Jugend (HJ) a ajuns la un numar de 25.000 de membri in 1930, propulsand la putere partidul nazist, în anul 1933.

Cunoscutul editor al Lumii Arabe, Jamal Kani, avertiza in ultimul sau articol ca, “in cazul în marile puteri ale lumii continuă să tolereze toate acestea, fara a se tine cont de dreptul internaţional, construind in continuare zone sub amprenta “Doar evreii”, colonii pe terenuri foarte cunoscute ca parti ale unui viitor stat palestinian, tendinta “Price Tag” va transforma în curând Israelul, “oficial”, într-un stat rasist; astfel, regiunea va cunoaste un nou nivel al urii şi distrugerilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.