DEZMINTIRE: „Problema reactivarii diaconatului la femei nu este decat parerea personala a Arhiepisopului Seraphim si nicidecum pozitia oficiala a Bisericii Ortodoxe”

Într-un articol recent publicat de Agenţia Romfea, Arhiepiscopul Seraphim de Johannesburg şi Pretoria (Patriarhia Alexandriei şi a Întregii Africi), a ridicat problema hirotoniei femeilor, inclusiv cea a preoţiei. El a sugerat ca acestă problemă să fie discutată în cadrul următorului Mare Sinod.

În textul său, acesta reaminteşte rolul important al femeilor în anii de la începuturile Bisericii în mărturisire, în predare, în activitatea pastorală şi de caritate.

De asemenea, el a mai anunţat intenţia Patriarhiei Alexandriei de a examina posibilitatea relansării diaconatului feminin, aşa cum acesta exista în primele secole creştine.

Într-o declaraţie a Patriarhiei Alexandriei, emisă pe 28 iulie, se precizează însă că Arhiepiscopul Séraphim şi-a exprimat opinia personală cu privire la această problemă şi nicidecum poziţia oficială a Bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.