Să respectăm Taina Euharistiei și să nu ne lăsăm îndepărtați, de vocile pripite și nepotrivite care nu provoacă decât confuzie și zgomot

“Biserica din Creta, delimitându-se de fanatisme, de excomunicări și de alte experimente periculoase, exprimă încă o dată nevoia de a fi întărită credința în Adevăratul Dumnezeu în Treime, de a rămâne fermi cu credință și atașament neîndoielnic și puternic față de reperele ‘stabilite de Sfinții noștri Părinți’ și bazându-ne neschimbat pe credința Sfinților, fără exagerării sau fobii.

Să respectăm Taina Tainelor și să nu ne lăsăm îndepărtați de vocile pripite și nepotrivite care provoacă confuzie și zgomot.

Η Εκκλησία της Κρήτης για την Θεία ΕυχαριστίαἩράκλειο, 27 Μαΐου 2020,Ἀπό τήν Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης

Mai mult, participarea liberă la Taina Sfântă a Euharistiei Divine are ca premisă, printre altele, adevărata și autentica credință a omului, fără ‘gânduri ascunse’ și îndoieli, astfel încât împărtășirea cu Preasfântul Trup și Sânge al Domnului nostru să devină sursa ‘iertării păcatelor și a vieții veșnice’.

Poate fi necesar, mai mult ca oricând, în aceste vremuri dificile și în schimbare, să ne ascuțim și să ne întărim credința, să ne vindecăm de slăbiciunile noastre, să rămânem fermi în arca sfintei noastre Biserici și să ne apropiem cu respect și speranță, precum și cu rugăciune înflăcărată, de harul și milostivirea lui Dumnezeu, astfel încât să ieșim puternici și întăriți din încercarea noastră comună”.

Traducere Lăcașuri Ortodoxe, 29 mai 2020,

după un fragment al unui comunicat al Sfântului Sinod al Bisericii locale Ortodoxe din Creta, emis în 27 mai 2020.

Comunicatul mărturisește ferm că Taina Sfintei Împărtășanii nu poate deveni vreodată subiectul vreunei discuții sau vreunui dialog pe tema administrării sale, nefiind sub nicio formă negociabilă.

Foto: Lăcașuri

O

rtodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.