Maica Domnului: Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră!

După ce în ziua de 15 mai 2020, Biserica Toma Cozma din Iași a organizat, de Ziua Internațională a Familei, o acțiune de ecologizare și de plantare de flori în Parcul Bisericii, a doua zi, sâmbătă, 16 mai 2020, a sfințit printr-o slujbă specială o Icoană deosebită, făcătoare de minuni, a Maicii Domnului, intitulată: „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră”. Totodată, au fost sfințite și alte 200 de iconițe având aceeași reprezentare, care ulterior, împreună cu o broșurică ce conține Acatistul Icoanei, au fost oferite creștinilor în prima zi în care Statul Român le-a repermis participarea la slujbele Bisericii Ortodoxe Române care se roagă pentru el.

“Prin acest lucru, dorim a sublinia faptul că indiferent câte greutăți și dificultăți se abat asupra creștinilor, prin Harul lui Dumnezeu noi suntem biruitori!” – mărturisește Pr. Mihai Margineanu, preot paroh.

Despre Icoana Maicii Domnului „Eu sunt cu voi şi nimeni împotriva voastră” se știe că a fost zugrăvită de maicile de la Mănăstirea Leushinski, cu binecuvântarea Sfântului Ioan de Kronstandt, în anul 1894. Însuşi Sfântul Ioan a sfinţit-o şi s-a rugat dinaintea ei numind-o „Mântuitoarea Rusiei”.

La 23 aprilie 2002, Biserica Ortodoxă Ucraineană a adăugat-o în lista icoanelor făcătoare de minuni, aşezând prăznuirea sa în Sâmbăta din Săptămâna a cincea a Postului Mare.

“Icoana Maicii Domnului care a fost sfințită sâmbătă, 16 mai 2020, are în atenție cinstirea într-un mod deosebit a Duminicii în care, prin darul lui Dumnezeu și bunăvoința oamenilor, am ajuns să ne rugăm împreună, preoți și credincioși. Duminica Femeii Samarinence, care este dedicată în mod principal mamei creștine, ne-a prilejuit ocazia de a ne regăsi împreună în preajma bisericii la moment de rugăciune.” – Vasilica Onofrei, Specialist în Relații Publice.

Lăcașuri Ortodoxe, mai 2020

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.