Discutia dintre Presedintele Ucrainei si liderul Bisericii Ortodoxe a Ciprului

Viktor_Yanukovici Președintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, s-a intalnit zilele trecute cu Arhiepiscopul Hrisostomos al II-lea, Arhiepiscopul de Nova Justiniana și al Întregului Cipru, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În cadrul întrevederii, Ianukovici a declarat că Ucraina și Cipru si-au menținut relațiile tradiționale de prietenie, care au rădăcini istorice adânci. El a spus că o bază comună spirituală – Credința Ortodoxă – a promovat, pentru o lunga perioada de timp, dezvoltarea și consolidarea relațiilor dintre cele două țări.

Președintele a mai apreciat declarația făcută de către liderul Bisericii Ortodoxe a Ciprului, conform careia acesta se afla în contact permanent cu conducerea Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Ianukovici a declarat că Ucraina, având ca fundație spirituala Ortodoxia, include mai multe natiuni cu religii diferite. În acest context, el a atras atenția asupra importanței activității Consiliului Bisericilor, care promovează reconcilierea spirituală între toate religiile, in Ucraina.

În cadrul unei discutii pe tema pelerinajului cetățenilor ucraineni la altarele creștine, Ianukovici a remarcat importanța legăturii permanente cu locurile memorabile și cu istoria Creștinismului.

Ianukovici l-a mai invitat, de asemenea, pe Hrisostomos al II-lea, sa viziteze Ucraina.

În timpul vizitei sale în Cipru, Ianukovici a vizitat Manastirea Stavrovouni, unde a discutat cu starețul mănăstirii, Atanasie, și cu călugării manastirii. Președintele s-a rugat, în mănăstire, pentru Ucraina și pentru poporul ucrainean, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.