FOTOREPORTAJ: Sfintirea Manastirii din Malaia

Sfintirea Bisericii Inaltarea Sfintei Cruci si Sf Ioan Rusul - Manastirea Malaia Sâmbătă, 3 noiembrie 2012, o zi închinată de Biserica Ortodoxă moșilor noștri, a prilejuit și sfințirea unui nou lăcaș ortodox pe valea Lotrului. La invitația Arhiepiscopiei, o echipă a Agenției de știri Lăcașuri Ortodoxe a participat la eveniment, surprinzând momente, chipuri, trăiri și rugăciune.

După ivirea zorilor și risipirea ceții, aveam să descoperim cu toate simțurile un loc dumnezeiesc, unde dealurile împădurite s-au strâns laolaltă, plecându-se într-o metanie adâncă, ce avea să nască o vale spălată permanent de sevă de stâncă – apa Lotrului. Pădurea se lepăda de ale sale, așternând culori calde la picioarele noastre. Un loc menit anume să creeze cadrul de întâlnire a lumii văzute și nevăzute, printr-o mânăstire nouă, cu turle sclipind în razele soarelui, cu sfinți străjuind, din icoane, zidurile groase, cu o cruce înaltă, aflată la intrare. Forfotă, miros de lemn ars în aerul rece de toamnă, un baldachin frumos înveșmântat, te chemau să te închini Sfântului Grigorie Decapolitul, ale cărui sfinte moaște au fost aduse să pecetluiască evenimentul.

Hramurile Mânăstirii: Înălțarea Sfintei Cruci și Sfântul Ioan Rusul – aveau să fie pomenite la Slujba de Sfințire ce a urmat. Arhierei, preoți, diaconi, monahi și mireni s-au adunat în rugăciuni, împrejurul și în interiorul bisericii – momente surprinse de camerele video ale agenției noastre și redate în programul TV Lăcașuri Ortodoxe (puteți urmari, în reluare, un montaj al momentelor cheie din slujba de sfințire). De asemenea, alaturăm prezentului articol, un fotoreportaj cu peste 120 de fotografii…

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.