„Dies Academicus” – Institutul Universitar Teologic Ortodox Chambesy din Geneva

Dies Academicus Chambesy In urma cu cateva zile, in cadrul Institutului Universitar de Teologie Ortodoxă al Centrului Ortodox al Patriarhiei Ecumenice din Geneva au fost organizate Zilele Institutului, in prezența Mitropolitului Atanasie din Calcedonia, in calitate de reprezentant al Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, a mai multor demnitari din multe organisme ecleziastice, diplomatice și academice, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Inceputul manifestarilor a fost marcat de slujba aghiazmei, urmata de citirea mesajului Sanctitatii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a unui cuvânt de bun venit din partea PS Macarie, episcop de Lampsacus, și a discursului profesorului Vlassios Phidas, președinte al Institutului, profesorului Mariano Delgado, reprezentant al Facultății de Teologie a Universității din Fribourg, profesorului Christophe Chalamet, reprezentând Facultatea Autonomă de Teologie Protestantă a Universității din Geneva, prin care s-a subliniat importanța reînnoirii Acordului de cooperare dintre cele trei instituții academice.

Momentul culminant al Dies Academicus a constat in inmanarea unor certificate de apreciere: Dl. Bosko Eric (Biserica Serbiei), Domnisoarei Smaragda Mavrommati si Dl. M. Athanasios (Biserica Ortodoxă a Greciei).

În mesajul său, Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a subliniat adâncimea învățământului teologic:

"Credința creștină, pe care Centrul Ortodox al Patriarhiei Ecumenice se straduieste sa o aprofundeze, nu este o credință într-o doctrină, ci intr-o persoana: Hristos. Doar prin credinta în Hristos, teologia și credința în doctrina cauta un sens. (…)Hristos este plinătatea vieții noastre și existența noastră, libertatea completă și adevărul.”, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.