S-a semnalat decesul parintelui ortodox din Siria, pentru care rapitorii cerusera recompensa

Qatana Syria Publicatia Alboushra a anunțat, in urma cu cateva ore, decesul Parintelui Fadi Jamil Haddad, fără a fi precizate circumstanțele mortii sale, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Acesta era paroh al Bisericii Sfantul Ilie din Qatana, o suburbie a Damascului. Parintele fusese rapit de un grup armat, neidentificat, in urma cu patru zile.
Agentia Fides, nota insa, in unul dintre articolele sale de ieri: "Potrivit informațiilor primite de către Fides, răpitorii care au răpit un preot si alti doi barbati in urma cu trei zile, i-au cerut familiei preotului și Bisericii o răscumpărare de 50 de milioane sterline siriene (peste 550.000 Euro). Comunitatea grec-ortodoxa este profund îngrijorata de soarta preotului și a celorlalti doi ostatici".

In acelasi articol, se mai amintea, de asemenea: "Printre diferitele comunități creștine din Siria, comunitatea grec-ortodoxă ocupa cel mai important loc, numarand aproximativ 500.000 de credincioși. Aceasta este concentrată, în principal, în vestul tarii si in Damasc".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.