publicat în: Arhivă

S-a semnalat decesul parintelui ortodox din Siria, pentru care rapitorii cerusera recompensa

Qatana Syria Publicatia Alboushra a anunțat, in urma cu cateva ore, decesul Parintelui Fadi Jamil Haddad, fără a fi precizate circumstanțele mortii sale, informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Acesta era paroh al Bisericii Sfantul Ilie din Qatana, o suburbie a Damascului. Parintele fusese rapit de un grup armat, neidentificat, in urma cu patru zile.
Agentia Fides, nota insa, in unul dintre articolele sale de ieri: "Potrivit informațiilor primite de către Fides, răpitorii care au răpit un preot si alti doi barbati in urma cu trei zile, i-au cerut familiei preotului și Bisericii o răscumpărare de 50 de milioane sterline siriene (peste 550.000 Euro). Comunitatea grec-ortodoxa este profund îngrijorata de soarta preotului și a celorlalti doi ostatici".

In acelasi articol, se mai amintea, de asemenea: "Printre diferitele comunități creștine din Siria, comunitatea grec-ortodoxă ocupa cel mai important loc, numarand aproximativ 500.000 de credincioși. Aceasta este concentrată, în principal, în vestul tarii si in Damasc".