“Sex and the City” – film interzis în Dubai

Lacasuri Ortodoxe: din DUBAI, 7 august 2009

“Sex and the City” – film interzis în Dubai

Dubaiul a refuzat autorizarea filmării unoi secvenţe din filmul “Sex and the City”, în Golful Emiratelor, după examinarea scenariului – raportează un ziar local de astăzi, vineri 7 august 2009.

Dubai Studio City (DSC), care are ca scop atragerea producţiei audiovizuale internaţionale, a indicat faptul că cererea a fost respinsă la recomandarea autorităţilor – conform cotidianului “The National”.

Scenariul filmului, o adaptare a serialului TV cu Sarah Jessica Parker, a fost prezentat autorităţilor în cauză, pentru a fi examinat, “ţinând seama de structurile sociale multi-culturale şi de percepţii”, a indicat cotidianul, citând un comunicat al DSC .

Textul, care nu ne oferă alte detalii, sugerează că filmul, inclusiv titlul, pot ofensa lumea musulmană, prima ediţie a filmului fiind interzisă în cinematografele de aici.

Scenele explicite de sex, din filmele străine, sunt de obicei cenzurate în cinematografele din Dubai, în timp ce subtitrările în limba arabă evită frazele care ar reflecta un limbaj nepermis. DVD-urile care conţin astfel de scene sunt cenzurate si ele, iar accesul la astfel de site-uri de Internet este blocat.

Dubaiul are majoritatea populaţiei (80%), străină, de religii diferite.

Dar, Dubaiul, care îşi propune să devină un centru regional al turismului şi al afacerilor, îşi demonstrează angajamentul faţă de valorile Islamului, extrem de respectate de către populaţia locală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.