In loc sa stea pe plaja, tinerii aleg sa contruiasca la… Catedrala (VIDEO)

Taberele Catedralei Conform informatiilor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Londra, in timp ce majoritatea tinerilor din Marea Britanie se pregatesc pentru vara, cu rucsac sau umbrela de plajă, un grup al acestora alege de bunavoie sa işi petreacă vacanţa într-un mod ajuns astazi "mai neobisnuit" – prin munca de voluntariat in conservarerea si renovarea catedralelor vechi, a capelelor şi bisericilor.

Taberele Catedralelor, conduse de voluntari din Marea Britanie, integrati in cadrul serviciilor comunitare de caritate, cuprind aproximativ 150 de tineri, cu varste intre 16 si 25 de ani, si se ocupa de pictură, lustruirea turlelor, renovarea clopotelor, topografierea pietrelor funerare şi curăţarea cimitirelor, iar noaptea aleg sa doarma campati în grădini sau in curtile bisericilor.

"Experienţa este o sansa unica de a vedea colţurile cele mai ascunse ale unora dintre cele mai emblematice clădiri religioase din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor", ne-a declarat Hanah Foxon, una dintre tinerele implicate in actiune, aflata intr-un astfel de camping… plin de rulote.

* Prin voluntarii sai, Asociatia Lacasuri Ortodoxe sprijina construirea Catedralei Mantuirii Neamului. Reamintim abonatilor si cititorilor nostri ca se pot face donatii dand click AICI!

* NU UITA nici ca…dand click aici: TE CHEMAM, DIN NOU IMPREUNA, pentru casa sfintilor! Vino alaturi de noi, la construirea Sfintei manastiri ortodoxe Halmyris, acolo unde se gasesc, intregi, cele mai vechi moaste de sfinti descoperite in tara noastra – Sfintii Epictet si Astion!

* In plus, bucura-te de munca voluntarilor nostri, pe langa stirile introduse zilnic de acestia, urmarind si in acest post (ca in toate posturile de peste an), slujba Sfintei Liturghii – transmisiune VIDEO Live (in direct) FullHD in fiecare dimineata, incepand cu… ora 5:45, din Biserica ortodoxa Podeanu Bucuresti. In fiecare zi de vineri, transmitem pentru tine si slujba tainei Sfantului Maslu, intr-o actiune dedicata Anului Sfantului Maslu-2012, la hotararea Patriarhiei Romane. In fiecare zi de sambata, duminica, si sarbatoare ortodoxa, transmisiunile slujbei Utreniei si a Sfintei Liturghii incep la ora 7:30 (pe timpul verii, si la 8:00 in rest). Sambata si in serile de dinaintea zilelor de sarbatoare, incepand cu ora 18:00, tot prin eforturile voluntarilor Asociatiei non-profit Lacasuri Ortodoxe, transmitem in direct, de asemenea, slujba Vecerniei. Ramai aproape si bucura-te de ceea ce reusim impreuna, chiar si… in timpul vacantelor!

Si, daca tot nu te-am convins despre o alta fata a tinerilor din Romania, adevarat, prea putin remarcata de presa laica generala de consum, dar evidentiata de mai multe ori de cea din strainatate, te invitam sa nu uiti nici de eforturile pe care voluntarii nostri le fac, in acelasi timp, in sustinerea traditiilor populare si culturale romanesti, alaturi de partenerii oficiali de la cel mai mare Muzeu Deschis, in aer liber, din Europa, Astra Sibiu… sau in Portul Cultural Cetate – Mircea Dinescu.

Contul pentru sustinerea activitatilor: RO40 RNCB 0065 1128 3250 0001 / Asociatia Lacasuri Ortodoxe, CIF: 25492529

Alte lamuriri/ Contacte sponsorizari sau propuneri parteneriate: Tel – 0729/00.19.00 ; Tel/Fax: 021/352.85.62 *

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.