publicat în: Arhivă

SUA acorda asistenta in restaurarea bisericilor armene din Turcia

ambasada SUA la Ankara Conform informatiilor primite de la membri abonati aflati in Yerevan, Ambasada Statelor Unite ale Americii acordă sprijin financiar Turciei, in lucrarile de restaurare a bisericilor armene implementate de Ministerul Culturii și Turismului din Turcia. Lucrările de restaurare a monumentelor armene sunt efectuate în cadrul programului "Proiecte Speciale", informeaza serviciul specializat de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Conform unui raport de activitate din 2011, publicat de jurnalul turc Yeni Akit, si sustinut de presa armeana din ultimele ore, Ambasada SUA din Ankara finanțeaza in prezent lucrarile de restaurare a Bisericii Mântuitorului.

Ziarul publică, în cadrul aceluiasi program, intitulat "Proiecte Speciale", si documentul privind punerea în aplicare a lucrărilor de conservare a Bisericii Honents Tigran din Kars, semnat în ianuarie 2012. De asemenea, se mai acorda sprijin financiar si pentru restaurarea Templului Sfânt din Ani.

Lucrări de excavare și de curățare vor avea loc si la Biserica Abulhamrent. Toate acestea par a fi sustinute din fondurile World Monuments Fund.

Conform Raportului Ministerului Culturii și Turismului din Turcia, un program de conservare va fi destinat si monumentelor pagane armene de pe Muntele Nemrut, mai informeaza LONews.