Un moderator al CMB refuza viza pentru Adunarea Bisericii din China

Kjell Magne Bondevik

Conform datelor primite de la membri-corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Oslo, Norvegia, fostul prim-ministru norvegian, Kjell Magne Bondevik, care este, de asemenea, pastor luteran, a refuzat viza pentru China, unde era programat pentru a fi moderator al Consiliului Mondial al Bisericilor (CMB), la reuniunea din Nanjing.

Bondevik a declarat reporterilor din Oslo că refuzul vizei poate fi legat de decizia din 2010 a Comitetului Nobel, de a acorda Premiul Nobel pentru Pace disidentului chinez Liu Xiaobo.

Secretarul general CMB, Reverend Olav Fykse Tveit a spus într-o declaraţie, citata de Associated Press, că este „dezamăgit şi surprins", informeaza seviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.