Biserica Angliei – ruptura cu Guvernul, pe tema căsătoriei gay

David Cameron Biserica din Anglia, in data de 12 iunie 2012, a declarat că introducerea căsătoriei intre persoane de acelaşi sex în Regatul Unit ar putea forta Biserica să renunte la rolul său de a efectua nunti, în numele statului.

Într-o prezentare de 13 pagini, in urma unei consultari de trei luni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), în Anglia şi Ţara Galilor, Biserica avertizeaza, de asemenea, ca se teme de o ciocnire între canoanele Bisericii, care dictează căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi planul aprobat de către primul-ministru David Cameron, de legalizare a căsătoriilor între homosexuali si intre lesbiene până în 2015.

Cu toate acestea, un susţinător proeminent al căsătoriei gay, militantul Peter Tatchell, a declarat că Biserica este doar "o sperietoare, care exagereaza efectele căsătoriei intre persoane de acelaşi sex şi pledeaza pentru o discriminare legală" – informeaza seviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.