Crestinii din Hong Kong cer Beijingului sa investigheze moartea dizidentului lor

Li Conform datelor primite de la membri-corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Hong Kong, aproximativ 25.000 de oameni au mărşăluit în acest oras, in ziua de 10 iunie 2012, in doilu dupa moartea unui disident chinez.

In acelasi timp, grupurile creştine au organizat si ele un mars, prin care au cerut Beijingului sa investigheze cazul.

Li Wangyang, un lider al sindicatului din Hunan, care a fost închis timp de 21 de ani pentru implicarea sa, în 1989, la protestele democratice din Piaţa Tiananmen, a fost găsit mort, in ziua de 6 iunie, intr-un spital, in… „circumstanţe suspecte”.

În timp ce autorităţile din Hunan susţin ca Li sa spânzurat, mass-media din Hong Kong a demonstrat ca probele reale nu susţin afirmaţia, mai informeaza seviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.