Liderii ortodocşi si catolici sugerează priorităţi pentru Europa

Forum catolic ortodox Lisabona

Liderii ortodocsi şi romano-catolici au sugerat măsuri imaginative pentru a face faţă crizei economico-financiare a Europei, inclusiv acţiuni mai ferme pentru crearea de locuri de muncă şi combaterea corupţiei şi a exploatarii.

"Am ajuns in acest punct, deoarece finanţele s-au indepartat de economia reala – economia nu este guvernată de o voinţă politică, iar politica este departe de etică", spun liderii Bisericii într-o declaraţie comună, semnata la sfârşitul celui de al treilea Forum Catolic-Ortodox, din Lisabona, Portugalia, organizat in perioada 5-8 iunie 2012 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Forumul s-a referit, in incheiere, la planul Uniunii Europene, de salvare a bancilor din Spania, prin suma de 100 miliarde de euro (126 miliarde dolari SUA), mai informeaza seviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.