Consiliul Mondial al Bisericilor demareaza proiectul unui nou Centru Ecumenic, in Geneva

Centrul Ecumenic actual din Geneva Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) a anunţat că a încheiat un contract cu firma Implenia Ltd., pentru dezvoltarea unui proiect propriu, pe o suprafata de 34.000 de metri patrati, in Grand-Saconnex, Geneva, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
Planul include si construirea unui nou Centru Ecumenic.

Dezvoltarea proiectului va avea loc în mai multe etape, în următorii 5-10 ani, potrivit unui comunicat de presă al CMB. Procesul va începe cu o evaluare tehnică a clădirilor existente, urmată de un concurs de arhitectura.

Câştigătorul va fi desemnat până la jumătatea anului 2013. La începutul lucrărilor de construcţie a clădirilor, care vor pune la dispozitia utilizatorilor intre 50.000 si 60.000 metri patrati de spatiu, este planificată pentru 2016/2017, conform declaratiilor CMB. Nu au fost precizate detalii financiare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.