Grupurile formate din credinciosi si civili ajuta peste 4000 de victime ale cutremurului din Italia

daramaturi Emilia Romagna cutremur 2012 Grupurile de credinciosi şi grupurile de civili s-au oferit sa ajute mai mult de 4.000 de victime rămase fără adăpost, dupa un cutremur care a lovit regiunea de nord, italiană, Emilia Romagna, in data de 20 mai 2012, ucigand cel puţin şapte persoane şi rănind alte cateva zeci, informeaza serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Agenţia italiana de presă ANSA a declarat ca un număr de biserici şi de castele istorice au fost distruse sau avariate de acest cutremur, care a avut o magnitudine de 5.9 grade pe scara Richter, şi de replicile sale.

"Suntem alaturi de oameni, în rugăciune, şi în special de familiile victimelor. Vom sprijini Biserica locala în furnizarea de ajutor", a declarat Don Francesco Soddu, director al Caritas Italia, parte a unei reţele internaţionale catolice de ajutorare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.