Prima reuniune la nivel înalt intre episcopii catolici şi ortodocşi din Elveţia

intalnire episcopi catolici-ortodocsi Elvetia 2012 In perioada 8-9 mai 2012 a avut loc prima reuniune la nivel înalt intre episcopii catolici şi ortodocşi din Elveţia. Reuniunea a avut loc în Freiburg, sediul Conferinţei Episcopilor Elveţieni (ESC).

În fapt, membrii CES şi cei ai Adunării Episcopilor Ortodocşi din Elveţia (AEOS) s-au întâlnit pentru prima dată. Mulţi au recunoscut ca nu se cunoscusera înainte de aceasta. În centrul întâlnirii au stat cunoaştere reciprocă, schimbul de rugăciune şi provocările pastorale şi teologice.

În Elveţia, creştinii ortodocşi din diferite ţări sunt tot mai numerosi. Se asteapta ca numarul lor să fie cu mult peste 150.000 de persoane. Semnificaţia sporită a prezenţei ortodoxe în Elveţia este evidentiata, de asemenea, si de faptul că Biserica Ortodoxă a stabilit mai multe facilităţi în aceasta tara. Cu doi ani în urmă, s-a infiintat Adunarea Episcopilor Ortodocşi din Elveţia (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Conferinţa Episcopilor Elvetieni numara 12 membri, iar Adunarea Episcopilor Ortodocşi din Elveţia reuneşte şapte episcopi. Bisericile Catolică şi Ortodoxă se recunosc reciproc ca fiind surori, dar nu sunt de acord cu primatul papal.

În discursurile lor, preşedintele Conferinţei Episcopilor Elveţieni (ESC), Episcopul Brunner Norbert, şi preşedintele Adunării Episcopilor Ortodocşi din Elveţia, Mitropolitul Kaligiorgis Ieremia, au punctat importanţa menţinerii vii a credinţei şi a răspândirii acesteia in Elveţia. Provocarile ministeriatului pastoral comun sunt si ele o responsabilitate comună in propagarea credinţei şi a valorilor creştine din societate şi stat. Episcopii si-au exprimat dorinţa comună de continuare, impreuna, a lucrarilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.