Episcopia Ortodoxă de Botswana , la implinirea a 2 ani de activitate (oct.)

Episcopul Gennadios de Botswana O şcoală greco-britanica privata a fost deschisa luna trecuta in Botswana, fiind finanţata de către Episcopia Ortodoxă de Botswana, aflata sub jurisdicţia Patriarhiei Ortodoxe Greceşti a Alexandriei şi a Intregii Africi.

Greci, greco-ciprioti, ucraineni, rusi si sârbi, sau indigeni, elevii frecventeaza deja cursurile şcolii, care, printre altele, includ învăţarea limbii grecesti şi rusesti, a dialectului local Setswana, dar si a catehismului ortodox.

Episcopul Gennadios poarta in mod constant discutii cu Ministerul Educaţiei din aceasta tara, in scopul modernizarii şcolii la nivel de liceu. Ambasadele din Franţa şi Germania sprijina, de asemenea, scoala ortodoxa privata.

Prin aceste eforturi, Episcopia Ortodoxă are drept scop asigurarea unei prezenţe decente şi a unei activitati in aceasta tara, prin organizarea unor diferite activităţi şi iniţiative in domeniile educaţiei şi sănătăţii.

"Este de mare importanţă pentru Biserica noastră Ortodoxă sa putem sluji oamenii şi societatea din Botswana în sectoarele cheie, cum ar fi sănătatea şi educaţia", a subliniat episcopul Gennadios, în interviul acordat revistei "Descopera Botswana". Episcopul a amai dăugat că viitorul Bisericii Ortodoxe rezida în domeniul educaţiei. "Cele mai bune şcoli din Africa de Sud şi din alte ţări vecine aparţin în mod tradiţional şi în esenţă Bisericii Ortodoxe. Oamenii sprijina munca noastră, prin trimiterea copiilor lor la şcoală, pentru a deveni educaţi şi pentru a invata despre valorile creştine. Ceea ce Biserica noastră trebuie să faca este să iasă din cochilie şi sa se apropie de oameni şi de nevoile lor, fără a predica si a filozofa prea mult", a mai subliniat episcopul ortodox.

Episcopul Gennadios a mai oferit interviuri si canalelor tv "Animal Planet" şi "National Geographic", invitandu-i pe jurnalişti să participe la festivităţile din acest an, ale Paştelui Ortodox, în scopul experimentarii dimensiunii spirituale a Creştinismului.

De Pasti, cei mai cunoscuti medici din Creta sunt aşteptati să sosească în Botswana, în scopul punerii în aplicare a unor noi programe-pilot medicale împotriva SIDA. Aceste programe vor fi asigurate în colaborare cu Clinica Medicală a Bisericii Anglicane "Spitalul Sfânta Cruce", unde sunt tratati copiii care suferă de aceasta boala.

Episcopia Ortodoxă isi sărbătoreşte în acest an cea de-a doua aniversare de la infiintarea sa în octombrie 2010. Cu toate acestea, Episcopia nu are inca o Catedrală. Prin urmare, Episcopul va organiza o nouă întâlnire cu autorităţile responsabile de asigurarea dreptului de proprietate, atunci cand prima catedrală ortodoxă va fi construita.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.