Partidele din Quebec contesta si ele modul de preparare a carnii halal

carnea preparata dupa ritualul religios islamic Halal În Canada, două partide politice din Quebec se manifesta si ele împotriva ritualului religios de sacrificare a carnii, spunând ca practica intra in contradictie cu valorile seculare ale provinciei.

Partidul de Opoziţie din Quebec (PQ), in ziua de 14 martie 2012, si-a declarat preocupările fata de carnea halal, care este sacrificata conform legii islamice.

Un legiuitor PQ a mentionat ca sacrificarea halal este un afront adus drepturilor animalelor şi o lovitura "directa adusa valorilor Quebecului".

Partidul Pro-Independenţă s-a declarat si el îngrijorat de faptul că principalele societăţi pun in vânzare carne halal, fără etichetarea corespunzătoare, pentru consumatorii încrezători. Partidul doreste sa cunoasca numarul companiilor care produc carne halal şi modul în care sunt sacrificate anual animalele, conform ritualurilor islamice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.