Posibilii succesori ai Arhiepiscopului de Canterbury, Rowan Williams

arhiepiscop de Canterbury Rowan Williams Conform datelor primite de la membri-corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Canterbury, Anglia, odata cu vestea demisionarii ce va avea loc la sfârşitul anului 2012, atenţia lumii anglicane se concentrează pe persoana care va fi succesoarea lui Rowan Williams.

Problemele privind definirea sexualitatii au definit un deceniu in care Rowan Williams a slujit in functia de Arhiepiscop de Canterbury (al 104-lea), lider al Bisericii Angliei şi al întregii Comunitati Anglicane.

Numit în 2002, Williams "a parcurs un deceniu de mandat, in care s-a confruntat de timpuriu cu controverse legate de faptul ca homosexualitatea este in

contradictie cu Biblia.

Două nume sunt menţionate, in principal, atunci cand vine vorba despre posibilii succesori: Arhiepiscopul de York, John Sentamu, care este din Uganda (ar fi primul Arhiepiscop de Canterbury de culoare) şi episcopul Londrei, Richard Chartres.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.