Reprezentantul Cultelor din Ungaria, la Patriarhia Romana

reprezentantul cultelor din Ungaria la patriarhia Romana martie 2012 În ziua de 19 martie 2012, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audienţă pe Excelenţa Sa Domnul Szászfalvi Lázló, Secretar de Stat pentru Culte al Guvernului Ungariei. La întrevedere a mai participat Excelenţa Sa Domnul Füzes Oszkár, Ambasadorul Ungariei la Bucureşti.

Domnul Szaszfalvi Lazlo a mulţumit pentru primire şi a subliniat că noua Constituţie şi noua Lege a Cultelor religioase, intrate recent în vigoare în Ungaria, creează premisele unei colaborări pragmatice între autorităţile de Stat şi comunităţile religioase.

În acest context, Domnul Secretar de Stat a apreciat relaţiile foarte bune pe care autorităţile ungare le au cu Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria reprezentată de Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan Mănuilă şi a exprimat speranţa intensificării cooperării autorităţilor ungare cu românii ortodocşi din Ungaria.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a considerat că, pe baza reciprocităţii dintre cele două state, este necesară respectarea identităţii etnice şi confesionale ale ortodocşilor români din Ungaria şi promovarea dialogului şi cooperării bilaterale directe între Statul ungar şi fiecare cult religios din Ungaria, după cum, în mod similar, acestea se practică în România.

Patriarhul României a apreciat necesitatea intensificării cooperării practice şi dezvoltarea unor programe comune culturale şi social–filantropice ale comunităţilor româneşti şi ungare pentru o mărturie creştină comună a celor două State în Uniunea Europeană – informeaza centrul de presa al Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.