200.000 de persoane au venerat relicvele sfinte aduse din Athos, in Belarus

In ziua de 13 mai 2012, relicvele sfinte, printre care s-au aflat Lemn din Sfanta Cruce, moastele Sfintei Maria Magdalena şi Varvara, aduse de către călugării de la Simonos Petras, in Belarus, s-au reintors la Muntele Athos, după ce au fost asezate pentru inchinare, timp de zece zile, în această ţară, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Moastele Sf Varavara si Sf maria Magdalena - lemn din sfanta cruce Athos - Belarus 2012 1

Relicvele au fost purtate in oraşele Minsk, Bobruisk, Mogilev, Vitebsk, Grodno.

Înainte de plecarea lor, Mitropolitul de Minsk şi Sluţk, Episcopul Filaret, Exarh al Manastirilor din Belarus, le-a mulţumit călduros călugărilor de la Simonos Petras.

Moastele Sf Varavara si Sf maria Magdalena - lemn din sfanta cruce Athos - Belarus 2012 2

Potrivit serviciului de presă al Bisericii Ortodoxe din Belarus, aproximativ 200.000 de oameni din tara au venerat relicvele, în timpul şederii lor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.