publicat în: Arhivă

Patriarhul Bartolomeu I a primit Premiul Libertatii de Cult, al Institutului Franklin şi Eleanor Roosevelt

Patriarhul Bartolomeu premiul pentru libertatea de cult 2012 Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I a primit Premiul Libertatii de Cult, al Institutului Franklin Roosevelt şi Eleanor, in data de 12 mai 2012, la Middelburg, Olanda. Regina Beatrix a Olandei şi primul-ministru Mark Rutte au fost cei care i-au oferit premiul Patriarhului, informeaza Serviciul de presa LONews al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Nominalizarea lui Bartolomeu la acest Premiu a fost propusa tinand cont de contribuţia sa imensă la dialogul dintre Creştinism, Islam şi Iudaism, în Turcia sa natală, dar şi în alte parti".

Apelul sau adresat Bisericilor, pentru ca acestea sa lucreze in sensul progresului mediului, i-a adus titlul de „Patriarhul Verde”.

Premiile celor Patru Libertati sunt acordate unor personalităţi care s-au remarcat prin angajamentul lor faţă de principiile identificate de către Preşedintele Statelor Unite, Franklin Roosevelt, ca esenţiale pentru democraţie, în discursul său istoric, in Congresul din 6 ianuarie 1941: libertatea de exprimare, libertatea de cult, libertatea de a trăi asa cum iti doresti şi libertatea de a trăi fara teamă.