publicat în: Arhivă

4 ani de la întronizarea Preasfintitului Parinte Visarion, ca Episcop al Tulcii

Buna Vestire 2012 - 4 ani de la intronizare Sărbătoarea Bunei Vestiri în Episcopia Tulcii a fost dublată de o alta, și anume, împlinirea a 4 ani de la întronizarea PS. Visarion ca Episcop al Tulcii.
Evenimentele care au înconjurat această mare sărbătoare creștină s-au desfășurat pe parcursul mai multor zile și au inclus acțiuni filantropice, procesiuni religioase, slujbe arhierești și spectacole religioase.

În ajunul sărbătorii, începând cu ora 11,30, Preasfinţitul Părinte Visarion, însoțit de preoții de la Biserica Buna Vestire (paraclis Episcopal) a făcut o vizită filantropică la azilul de bătrâni ,,Sf. Nectarie” din Municipiul Tulcea unde s-a oficiat mai întâi o slujbă de binecuvântare și au fost împărțite pachete sociale celor 50 de persoane asistate aici.

Buna Vestire 2012 - 4 ani de la intronizare Pentru această sărbătoare, a fost adusă de la Mănăstirea Celic Dere Icoana Maicii Domnului ocrotitoarea de foc care, seara, înainte de începerea vecerniei arhierești, a fost purtată în procesiune de la Centru Eparhial la Biserica Buna Vestire, unde a fost depusă spre închinare credincioșilor, intr-un baldachin special amenajat.

Preasfințitul Părinte Visarion, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba Vecerniei unită cu Litia, la sfârșit rostind un cuvânt de învățătură despre praznicul Buneivestiri.

Slujba din ziua praznicului a fost oficiată la paraclisul episcopal Buna Vestire, începând cu ora 10,00, de către Preasfinţitul Visarion, care a avut ca oaspete de seamă la această sărbătoare de suflet pe Î.P.S. Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.

Între preoţii şi credincioşii care au luat parte la hram, s-au aflat şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi membri ai comunităţii elene din Tulcea.
Seara, începând cu ora 17,00, la sala mare a Teatrului Jean Bart din Tulcea, s-a desfășurat în parteneriat cu Arhiepiscopia Tomisului concertul religios ,,În vremea aceea…” la care au participat corale, grupuri corale și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet ,,Oleg Danovschi” din Constanța.