Campania pentru copiii din Fofeldea la final / Targ de produse traditionale la Sala Transilvania

fofeldea copii Muzeul ASTRA doreste sa le multumeasca tuturor celor care au participat, prin contributiile lor, la campania Daruri pentru copiii din Fofeldea, care s-a incheiat prin inmanarea pachetelor cu dulciuri, imbracaminte, incaltaminte si jucarii, in data de 16 decembrie 2011. Persoane fizice, angajati ai muzeului, societati comerciale, intr-un cuvant, oameni cu suflet mare, au reusit sa aduca o raza de speranta si o bucurie in preajma sarbatorilor copiilor din satul Fofeldea.
Le multumim inca o data pe aceasta cale si le uram la randul nostru Sarbatori fericite! si La multi ani! tuturor celor care s-au implicat si au sprijinit demersul nostru.

Detalii despre momentele petrecute de muzeografi ai Muzeului ASTRA alaturi de copii, ne ofera muzeograf Oana Burcea:
"16 decembrie 2011 a fost data în care reprezentanţi ai Complexului Naţional Muzeal ASTRA au vizitat copiii grădiniţei şi elevii şcolii primare din localitatea Fofeldea, comuna Nocrich, judeţul Sibiu. Muzeul ASTRA a iniţiat, încă din anul 2008, obiceiul de a aduna o serie de cadouri precum dulciuri şi îmbrăcăminte pentru a oferi clipe de bucurie unor copii cu suflet bun. Clipele de bucurie nu au fost resimţite doar de către copii, ci ei, la rândul lor, au oferit reprezentanţilor muzeului un spectacol de colinde şi poezii cu tema iernii şi a Crăciunului.

Dintre colinde amintim „O ce veste minunată”, „Pe câmpul cu florile”, „Ale cui sunt aceste case”, „A lu’ Crăciun amică”, „Colo sus pe vremea aceea”, „Colo sus şi mai în sus”, cele mai multe dintre ele fiind specifice satului Fofeldea. Aceste colinde, precum şi o sumedenie de cântece au fost culese de rapsodul popular Olimpia Chirtop, născută şi crescută în localitatea mai sus amintită şi momentan învăţătoare, un om care transmite elevilor săi pasiunea pentru cântecele tradiţionale locale.

În această zi de decembrie, bucuria a fost împărtăşită şi de directorul şcolii din Nocrich, doamna Popa Mariana şi de educatoarele Muşoaie Valeria şi Creangă Lavinia.
La emoţiile plăcute ale copiilor au contribuit societatea Boromir, persoane fizice din Sibiu şi angajaţi ai Muzeului ASTRA, persoane care dovedesc bunătate şi înţelegere faţă de semenii lor în preajma sărbătorilor de iarnă – mai informeaza, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, muzeograf Oana Burcea.

***

Totodata, va reamintim, ca in zilele de 22 si 23 decembrie, este in plina desfasurare la Sala Transilvania, Targul de produse traditionale si ecologice, care va asteapta sa va aprovizionati de sarbatori. Astfel, daca vizitati targul, in fiecare din aceste zile, intre orele 12.00 – 15.00 va veti putea bucura si de prezenta colindatorilor din diferite zone ale judetului, care va vor aduce urarile lor de bine si de prosperitate in prag de Craciun si An Nou.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al Muzeului Astra.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.