Tribunalul Federal aproba interzicerea rugaciunii musulmane intr-o scoala din Berlin

Conform datelor primite din Berlin, o decizie emisă de Curtea Federală a Germaniei, a permis administraţiei unei şcoli din Berlin să interzica elevilor musulmani să-şi facă rugăciunea în pauza de masă.

Decizia a fost privită ca o pronunţare a unei hotărâri privind expresia religioasa publica şi a fost urmărită îndeaproape de către membrii diferitelor credinţe.

Yunus Mitschele, în vârstă de 18 ani, elev la Diesterweg Gymnasium, a adus cazul lui în faţa instanţei din Leipzig, dar hotărârea din 30 noiembrie 2011 a preferat funcţionarea paşnică a şcolii în defavoarea dreptului elevilor de a se ruga.

Şcoala susţine că diferitele opinii privind interpretarea Coranului au condus in mod repetat la conflicte şi hărţuiri în rândul elevilor, mai informează serviciul de presă LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.